Діалог мусульман і християн в умовах політичних змін в Україні.

Автор(и)

  • Ye. M. Hotska Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Анотація

Досить характерними для України, як і для Європи в її геополітичному просторі є проблеми, що пов’язані з релігією. Сьогодні особливо гостро стоїть питання “ісламського фактору”, тому тема діалогу та взаємовідносин між мусульманами та християнами є актуальною як для міжрелігійної сфери, так і сфери відносин між державою і релігійними організаціями. Тому коли ми ведемо мову про діяльність мусульманських громад на території України, важливо дослідити всі кількісні, якісні виміри цієї присутності та особливості функціонування, характер і наслідки, що можуть виникати в момент діалогу. Таким чином метою цього дослідження є здійснення аналізу процесу діалогу мусульман і християн в умовах політичних змін в Україні.

Біографія автора

Ye. M. Hotska, Київський національний університет імені Тараса Шевченка

студент філософського факультету

Посилання

Журавский А.В. О некоторых богословских темах в современном исламо-христиансокм диалоге // Богословис после Освенцима и его связь с богословием после Гулага. – СПБ., 1999. – С. 168-174.

Кирюшко М. Християни і мусульмани: від протистояння до діалогу // Соціум. – 2003. – №13.

Мусульманська спільнота України: інституціоналізація і розвиток / Під заг. ред. Ауліна О.А. – Консоль, Вінниця, 2016. – 400 с.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Секція 4. Буття релігії в українському соціумі та сучасний теологічний дискурс